Opdateret datapolitik – E│optimo / Juni 2018

 

Persondatapolitik

Når du afgiver dit samtykke, accepterer du, at E│optimo ApS (herefter ”E│optimo”), Rentemestervej 14, 2400 København NV, CVR-nummer: 33765940, e-mail: gdpr@eoptimo.com, telefon: (+45) 7218 3130 er dataansvarlig for de personoplysninger, som vi indsamler og bevarer om dig i vores datasystem. Dit samtykke er nødvendigt for at du kan gøre brug af vores produkter og serviceydelser, hvortil det er påkrævet, at E│optimo registrerer og behandler personoplysninger om dig.

Foretages der ændringer i E│optimos persondatapolitik, vil dette blive offentliggjort på www.eoptimo.com samt sendt til dig via den kommunikationsmetode du har oplyst til os, vi må kontakte dig på.

Hvilke personoplysninger behandler E│optimo
E│optimo indsamler og behandler kun de personoplysninger, som du afgiver i forbindelse med brugen af et af vores produkter eller serviceydelser samt til modtagelse af nyhedsbreve fra os. Den type personoplysninger, du kan have afgivet til os, kan være dit fulde navn, firma telefonnummer, firma e-mail og firmaadresse. E│optimo indsamler eller deler ikke personoplysninger om dig til og fra 3. mand.

Hvis E│optimo bliver opmærksom på, at der er åbenlyse fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig – eksempelvis forkert telefonnummer eller forkert stavet efternavn – vil vi rette oplysningerne.

Hvad bruger vi dine personoplysninger til
E│optimo indsamler og behandler kun de personoplysninger, som vi finder nødvendige for at kunne holde kontakten vedlige med dig via vores nyhedsbreve og ved konkrete energispare projekter.

Dine personoplysninger bruges derudover til efterfølgende at kunne administrere og vedligeholde din profil hos E│optimo samt tilbyde dig information om relevante produkter og serviceydelser, når du har givet samtykke til, at E│optimo må sende dig meddelelser. E│optimo anvender ikke dine personoplysninger til andre formål.

Hvem modtager dine personoplysninger
E│optimo videregiver kun dine personoplysninger til vores samarbejdspartnere ved et indrapporteret energispare projekt til et givent energiforsyningsselselskab. Videregivelsen sker udelukkende med henblik på at kunne levere vores produkter og serviceydelser til dig. Vores samarbejdspartnere anvender kun dine personoplysninger til at betjene dig som kunde og bruger af et E│optimos produkter eller serviceydelser, og de må ikke bruge disse til andre selvstændige formål.

Hvor lagres dine personoplysninger
Personoplysninger lagres på servere placeret inden for EU – nærmere bestemt hos Podio og MailChimp Nogle af personoplysningerne administreres af 3. mand (databehandler), som opbevarer eller behandler personoplysninger på vegne af E│optimo. E│optimo benytter kun databehandler, som overholder denne persondatapolitik samt den til enhver tid gældende lovgivning om beskyttelse af persondata.

E│optimo lagrer kun personoplysninger om dig så længe det findes nødvendigt i forhold til det oplyste formål. Personoplysningerne slettes eller anonymiseres løbende og efterhånden, som de formål, hvortil de blev indsamlet, afsluttes. E│optimo opbevarer dine personoplysninger i højst 5 år, efter du sidst har benyttede et af vores produkter eller serviceydelser via din profil hos E│optimo. Finder E│optimo det nødvendigt at fortsætte opbevaring af dine personoplysninger efter udløbet af de 5 år, vil dette kun ske på baggrund af et fornyet samtykke.

Hvordan beskytter vi personoplysningerne?
E│optimo sikrer at træffe de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at dine personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes. Samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab i overensstemmelse med den til enhver tid gældende databeskyttelseslovgivning. E│optimo opbevarer personoplysninger på vores egen eller en af vores samarbejdspartneres sikre serverer.

 

Adgang til personoplysninger
Du kan til enhver tid få indsigt i de personoplysninger, som E│optimo har registreret om dig ved at kontakte os. Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger, skal du skrive til os på gdpr@eoptimo.com. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den, du giver dig ud for at være. E│optimo kan opkræve et mindre administrationsgebyr til dækning af omkostninger forbundet med anmodningen. Yderligere kan du til enhver tid få urigtige oplysninger om dig rettet eller slettet.

Retten til sletning af personoplysninger
I visse tilfælde har du ret til at få alle dele af dine personoplysninger slettet af os, f.eks. hvis dine personoplysninger ikke længere er nødvendige til de formål, hvortil de blev indsamlet eller på anden vis behandlet. I det omfang en fortsat behandling af dine personoplysninger er nødvendig, f.eks. for at vi kan overholde vores retslige forpligtelser eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtet til at slette dine personoplysninger.

Yderligere information
Har du spørgsmål eller kommentarer til E│optimo persondatapolitik eller til hvordan E│optimo indsamler og behandler dine personoplysninger, kan du rette skriftlig henvendelse til gdpr@eoptimo.com.

Kommentarer
Når besøgende skriver kommentarer på webstedet, indsamler vi de data, som vises i kommentarformularen, og også den besøgendes IP-adresse og browserens user agent string for at hjælpe med at opdage spam.

En anonymiseret streng som er oprettet ud fra din e-mailadresse (også kaldet et hash), kan leveres til Gravatar tjenesten for at se om du bruger denne. Gravatar tjenestens privatlivspolitik er tilgængelig her: https://automattic.com/privacy/. Efter godkendelse af din kommentar, vil dit profilbillede være synligt for offentligheden sammen med din kommentar.

Medier
Hvis du uploader billeder til webstedet, så bør du undlade at uploade billeder med indlejrede lokalitetsdata (EXIF GPS) inkluderet. Besøgende på webstedet kan downloade og udtrække alle lokalitetsdata fra billeder på webstedet.

Cookies
Hvis du skriver en kommentar på vores websted, kan du vælge at gemme dit navn, e-mailadresse og websted i cookies. Disse er til din bekvemmeligehed, så du ikke skal udfylde dine oplysninger igen, når du skriver endnu en kommentar. Disse cookies vil holde i et år.

Hvis du har en konto, og du logger ind på dette websted, vil vi opsætte en midlertidig cookie for at afgøre om din browser accpeterer cookies. Denne cookie indeholder ikke nogen personlige data og fjernes, når du lukker browseren.

Når du logger ind, vil vi opsætte en række cookies og gemme din logininformation og dine valg af skærmvisning. Login cookies holder i to dage, og skærmvalg cookies holder i et år. Hvis du vælger “Husk mig”, vil dit login holde i to uger. Hvis du logger ud af din konto, vil login cookierne forsvinde.

Hvis du redigerer eller udgiver en artikel, vil en yderligere cookie blive gemt i din browser. Denne cookie indeholder ikke nogle personlige data og opgiver simpelthen indlægsID på den artikel, du lige har redigeret. Den udløber efter 1 dag.

Indlejret indhold fra andre websteder
Artikler på dette websted kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer, billeder, artikler osv.). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis den besøgende har besøgt det andet websted.

Disse websteder indsamler måske data om dig, bruger cookies, indlejrer ekstra tredjeparts sporing, og overvåger din interaktion med dette indlejrede indhold, heriblandt at spore din interaktion med indlejret indhold, hvis du har en konto og en logget ind på det websted.

Hvor længe vi gemmer dine data
Hvis du skriver en kommentar, så bliver kommentarer og dens metadata bevaret på ubestemt tid. Dette er så vi kan genkende og godkende enhver opfølgende kommentar automatisk i stedet for at have dem i en moderationskø.

For brugere som opretter sig på vores websted (om nogen), gemmer vi også den personlige information de giver til deres brugerprofil. Alle brugere kan se, redigere, eller slette deres personlige information til enhver tid (med den undtagelse at de ikke kan ændre deres brugernavn). Webstedets administratorer kan også se og redigere den information.

Hvilke rettigheder har du over dine data
Hvis du har en konto på dette websted, eller har skrevet kommentarer, kan du bede om en eksporteret fil med de personlige data vi har liggende om dig, heriblandt alt data, du har givet os. Du kan også bede om, at vi sletter alle personlige data, vi har om dig. Dette indbefatter ikke nogen form for data, som vi er forpligtede til at gemme af administrative, lovmæssige eller sikkerhedsmæssige grunde.

Besøgendes kommentarer kan muligvis blive kontrolleret af en automatisk spam-genkendelse tjeneste.